Super Team

 

Hogyan éljünk túl egy gyerekzsúrt, avagy útmutató az „éppen jó” szülőség egyik mérföldkövéhez…

 

Kedves szülők, leendő szülők, „sorstársaim”!

 

Mindenek előtt javasolnám, hogy a gyerekzsúrt, szülinapi bulit, bármely alkalomra gyermekeiteknek rendezett  összejövetelt projekt megközelítésben kezeljétek.

Kezdjétek a tervezés szakaszával, amikor is, már jóval az esemény előtt (kb. 1-2 hónappal) elkezditek durrelli alapossággal megfigyelni szemetek fényét. Igyekezzetek jó alaposan megismerni bioritmusát, érdeklődési körét, társait, barátait, egyéb vegetatív igényeit (étkezési, ivási, öltözködési, zenehallgatási szokások).

 

Amennyiben meglepetés bulit szerveztek, nagy segítségetekre lesz ez az időszak abban, hogy a megfelelő témát válasszátok ki a Zümm-Zümm Kölyökparty palettájáról, vagy, ha nagyon kreatívak vagytok saját ötlettel álljatok elő, amit mi készséggel kivitelezünk alapos  megfigyeléseitek alapján.

 

Ha a gyermekkel gondoljátok megvitatni és kiválasztani a születésnap témáját, akkor pedig meglepődve fogjátok tapasztalni, hogy mennyi hasznos információra tettetek szert csemetétekkel kapcsolatban, amiért Ő igen hálás lesz, sőt még fel is fog nézni RátokJ többek között ezért is.

 

Miután - divatos szóval élve - konszenzus született a tematikát illetően, kezdjetek bele a kivitelezési szakaszba.

A legegyszerűbb megoldásként: az elejétől kezdve bízzatok meg szakembereket , például a Zümm-Zümmös csapatot, a szervezéssel, akik elkészítik a meghívót, szolgáltatják az ételeket-italokat, koordinálják a buli levezetését és biztosítják a jó hangulatot a vendégek érkezésétől egészen a távozásukig; amennyiben nem ott alvós buliról van szóJ . Ebben az esetben nyerő helyzetben vagytok, mert egy pohár bor mellett, a teraszról figyelve élvezhetitek a gyerekek örömét.

 

Iciri-picirit bonyolíthatjátok az életeteket azzal, hogy a bulis csapat megvendégelését magatokra vállaljátok, tehát nagy műgonddal elkészítitek a mini szendvicseket, salátát, sós-édes sütiket, netán torta sütésre adjátok a fejeteket (ez már a szuper szülőség kategória, de csak a többi szülő szemében, a kölköket ez hidegen hagyja)!  A játékok alatt néhány szusszanásnyi időtök marad, hogy picit felkészüljetek a következő rohamra, a tortabontásra, illetve a gyerekekért érkező szülőtársak fogadására és a későbbi rendrakásraJ

 

Az igazán mazochista szülő (ha csak nem pedagógus, vagy a végletekig elhivatott) animálja a gyereket, saját kézzel jutalmat készít minden jól elvégzett feladatért, dicséri a csimotákat, sőt élvezi a társaságukatJ. Ez a tevékenység hellyel-közzel károsítja a hangszálakat, hallójáratokat, idegszálakat.

Ennek regenerálódási ideje meghaladja a 3-4 napot.

 

Ezzel  elérkeztünk az értékelési szakaszba. Látható, hogy a szülő túlélésének szempontjából a legjobban az első verzióval járunk. A gyerek bulijának sikerét viszont az őszinte érzéseket közvetítő bármely közeg egy cseppet sem gyengíti, hanem erősíti és számunkra a legfontosabb az a biztonságot nyújtó érzés, hogy a közeljövőben az övék a legjobb buli, ami egyszeri és megismételhetetlen.

 

Ezért bármely megoldás vállalható, amely szívből jön és az adott gyerek társaság igényeinek maximális kielégítését  tartja szem előtt.

 

Ezt a követelményt tartja szem előtt a Zümm-Zümm  Kölyökparty Service minden egyes buli szervezése előtt.

 

És most válogass kedvedre Témaválasztékunkból!

Csenki Niki,

az egyik kölyökkacaj felelős